ПОМОЋ ОПШТИНЕ ТРОГОДИШЊОЈ ДОРОТЕИ И ПОРОДИЦИ МИТИЋ У МРАМОРУ
21.03.2013

Марко Митић је самохрани отац двоје малолетне деце, трогодишње Доротее и Вељка, старог десет месеци. Ни он ни браћа не раде нигде. Да није социјалног осигурања, мала Доротеа не би била у могућности да се лечи од озбиљних срчаних проблема које има од рођења. Прву операцију на срцу имала је када је била стара само 17 дана. Другу пре две године. За крај марта заказана је катетаризација, која је припрема за трећу операцију.Комшије ових људи обратили су се за помоћ челним људима општине Палилула и наишли су на разумевање. Председник општине Палилула Бобан Џунић већ је долазио да се упозна са Митићима а овим поводом  обећао им је помоћ и то не само око трошкова операције. „Овакве ситуације су приоритет, да се помогне људима. Ја сам већ понудио помоћ у име општине, да покушамо да им олакшамо живот колико год смо у могућности. Клизиште им је на десетак метара од куће, што је додатна опасност. Да не говоримо о томе да нема основних услова за живот и да би кућу требало реновирати. Ми ћемо дати све од себе. Апелујем на људе добре воље да и овим поводом покажу саосећајност и укључе се у ову хуману акцију“- рекао је Бобан Џунић.

Марко Митић, самохрани отац ово двоје малишана каже да је сад лакше, будући да су остварена нека права на социјалну помоћ. Али раније није било тако једноставно. „У почетку сам сваки преглед у Београд морао сам да финансирам, тачније превоз. Искључиво својим колима сам је возио. Сад је мало другачије, социјалне службе су почеле више да се ангажују“, објашњава Митић свој положај.

Катереризација је заказана за 26. март. Након тога, Доротеа ће морати на још једну, трећу операцију срца. После тога ће овој породици, надамо се, кренути боље.